Криминално

Издирват последния нападател над офиса на Спас Спасов

Пазарджик Задържаните за въоръжения грабеж на 21 декември от офиса на Спас Спасов в Индустриалната зона на Пазарджик вече са трима. Издирва се последният. Данните бяха изнесени на съвместен брифинг в ОД МВР – Пазарджик от шефа на дирекцията старши комисар Йордан Рогачев, окръжния прокурор Васил Малинов, зам.-главния секретар на МВР гл. комисар Георги Арабаджиев и директора на ОД МВР – Пловдив старши комисар Христо Разсолков.

 

След като на 30 декември 2015 г.в Пловдив е задържан Васил Атанасов (към момента в ареста), на 7 януари 2016 г. на възлово кръстовище, също в Пловдив, са заловени многократно осъжданият Джемал Аликов (31 г.) от Пещера и испанският гражанин Фернандо Кастро – роден в Аржентина, живеещ в Испания, неизвестно защо пребиваващ в България (влязал в страната в средата на декември 2015 г.), без данни за криминални прояви. Издирва се последният от извършителите на грабежа.

Припомняме, че при нападението бяха ранени оказалите съпротива Спасов и неговият брат, и бяха  откраднати 23 500 лева, около килограм златни накити и скъпи мобилни устройства. Разследващите са установили, че извършителите са били въоръжени с пистолети и автомат „Калашников”, а за напускане на местопрестъплението са използвали личния автомобил на един от тях. Директорът на пловдивската полицияа, старши комисар Разсолков съобщи, че при ареста е подходено като към въоръжени и опасни лица, но последните не са успели да окажат съпротива. У тях не е открито оръжие. Прокурор Малинов уточни, че са иззети 10 000 евро, но това не са откраднатите пари, тъй като те са били в лева. Не са открити също мобилните устройства или злато. Разследващите обаче разполагали с доказателства – дактилоскопни, трасологични, гласови и др.

На Аликов и Кастро са повдигнати обвинения за грабеж, придружен с опит за убийство, извършени в съучастие. Днес съдът ще реши дали те ще останат в ареста.

Коментари