Избори

Изборният ден приключи с близо 46% избирателна активност

Пазарджик В 20.20 ч. с 45.96% избирателна активност е приключил изборният ден в община Пазарджоик, съобщи говорителят на Общинската избирателна комисия Георги Добрев. Гласуването е било удължено в селата Дебращица, Черногорово и Априлци заради чакащи гласоподаватели.

 

Правото си на глас в местните избори са упражнили 47 183 избиратели, което формира 45,96 процента избирателна активност. В националния референдум са гласували 37.44%, или 39 684 от имащите право на глас.

ОИК – Пазарджик е разгледала шест жалби, добави Добрев и уточни, че при проверките на място не са констатирани нарушения на изборния процес.

По отношение на реда и сигурността, говорителят на ОД МВР – Пазарджик Мирослав Стоянов съобщи, че за целия ден са получени общо 40 сигнала от цялата област, включително и за купуване на гласове. Всички сигнали са проверени. Задържани лица няма. Стоянов каза още, че за да няма съмнения за пристрастност, екипите на полицията са били смесени между различните РУП в областта. Например, пазарджишки полицаи днес са били в Пещера и Белово. Като цяло, изборният ден в област Пазарджик е преминал спокойно и без груби нарушения на обществения ред.

Коментари