Общество

Игнат: Един малък герой от Стрелча

Написано от ПЗИНФО

Едва 670 грама тежи малкият Игнат от град Стрелча, който се роди на 20 декември 2019г. в Родилно отделение на МБАЛ-Пазарджик. Той се появява на бял свят точно на Игнажден, но се ражда в 27-та гестационна седмица от бременността на своята майка, което е три месеца по-рано от термина й, който е на 18 март. Родителите му решават да кръстят детенцето на свети Игнатий, който да го запази и да му помогне да се пребори за живота.
Денонощните грижи за него са поети от екипа на Неонатологично отделение. Малкото момченце е лекувано до 6 февруари 2020г. в Интензивния сектор на отделението. Когато вече тежи 1250гр. и е пораснал на дължина от 35 на 37 см., малкият Игнат е изпратен за продължение на неговото лечение и отглеждане в „УМБАЛ-Пловдив“.
Днес малкият герой вече е на 6 месеца и носи много радост на своите родители. Неонатолозите на МБАЛ-Пазарджик бяха щастливи да се срещнат отново с борбеното момченце. Контролният му преглед показа, че здравословното му състояние е много добро, а мерките му са перфектни.
„ До нови срещи, Игнат! Нека твоята борбеност съпътства целия ти живот ! Ти си герой!“, пожела началникът на Неонатологично отделение д-р Здравка Пиронова на малкото момченце.

Коментари