Криминално

Заловиха двама, нападнали възрастни майка и син в дома на старицата

Написано от ПЗИНФО

Брацигово Двама извършили дързък грабеж са установени и задържани от служители на РУ-Пещера и участъка в Брацигово. Сигнал за случилото се е бил подаден от 71-годишния А. Т. от Пловдив. Пенсионерът отишъл да види 93-годишната си майка в Брацигово и останал през нощта при нея. След полунощ двама млади мъже проникнали в къщата на старицата. Там те заплашили с нож А. Т., повалили го на пода и дори успели да му нанесат порезна рана в областта на ръката. След това нападателите направили опит да отмъкнат намиращите се в жилището 90 лева но не успели и избягали.

На мястото пристигнали екипи на участъка в Брацигово и полицейското управление в Пещера. Извършен е щателен оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства. В оперативно-издирвателните действия се включил и водач на служебно куче от ОДМВР-Пазарджик.

В резултат на усърдна работа криминалисти и униформени стигнали до самоличността на грабителите. Оказало се, че това са М.С.- 20г. и Г.В.- 27г., и двамата живеещи в Брацигово. Те са задържани в ареста на РУ-Пещера, а спрямо тях се води полицейско производство под наблюдението на прокурор от Районната прокуратура в родопския град.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

Коментари