Общество

Зрелостниците на гимназията по икономика получиха дипломите си

Пазарджик Зрелостниците от Гимназията по икономика получиха днес дипломите си  от светилото в областта на  икономическите анализи  Красен Станчев, съобщават от гимназията. Дипломите си за средно образование са получили 147 зрелостници, а 145 и свидетелства за професионална квалификация.

 

Дипломите на отличниците са връчени от директора и съосновател на Института за пазарна икономика Красен Станчев. В своето приветствено слово той пожелава  успех на зрелостниците и да не се страхуват да  побеждават себе си като приемат нови предизвикателства. Красен Станчев бе категоричен,че предприемaчите са двигателят на икономиката и  работят не само за себе си, но и за цялото общество, а ПГИМ е ковачница на такива кадри, добавят от гимназията.

„Петте  години  в ПГИМ завършиха вашето израстване като млади хора. Благодаря ви  за това, че ни държите млади и будни със своето дръзко присъствие в училище. Благодаря ви за несекващите въпроси и интелектуалното любопитство – това ни прави по-добри учители. Няма да забравим и успехите, и лудориите ви – те са част от живота и духовната история на ПГИМ.“, с тези думи директорът на учебното заведение Таня Благова се обърна към зрелостниците. Всеки отличник получи и подарък от своето училище –книга и флаш памет, за да записва на нея бъдещите си постижения. От гимназията се похвалиха и с постигнатия успех на изпитите по теория и практика на професията. Той е мн. добър 5,01, който го прави един от най-високите в страната сред останалите гимназии с икономически профил на обучение.

Коментари