Институции Спорт

Зоната на здравето обновена и модерна

Написано от ПЗИНФО

Кметът на Пазарджик Тодор Попов, министърът на младежта и спорта Красен Кралев и президента на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев откриха спортен комплекс “Зона на здравето”. На площ от над 20 дка са разположени игрища за футбол, волейбол и баскетбол, тенис корт, уреди за фитнес на открито.

Спортният министър каза: “Зоната на здравето“ е отлично съоръжение, което може да служи за пример на всеки един град. Благодаря на на г-н Попов, на Ренета Камберова и на целия екип на Община Пазарджик за всичко, което правят за развитието на българския спорт. Неслучайно и напълно заслужено Пазарджик е Европейски град на спорта за тази година. Приветстваме и уважаваме всичко това, което се прави за развитието на спорта през последните години, а то не е никак малко. Тук сме, за да подкрепим действията на администрацията. В ММС вече има внесен проект за реконструирането на зала „Васил Левски“, който е одобрен и ще бъде финансиран. Кметът и неговият екип имат пълната подкрепа на министерството и се надяваме да продължаваме да работим заедно за просперитета на пазарджишкия и на българския спорт. Пожелавам успех на всички, най-вече на прекрасните деца, които ще ползват този комплекс, на пазарджишките спортисти и на нашите приятели от Община Пазарджик, които правят толкова много за развитието на спорта.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов и Ренета Камберова, която е част от Общинския съвет, благодариха за доброто партньорство и помощта, която спортното министерство оказва за развитието на спорта в града.

“Това е поредният важен ден за нашия град. Иска ми се след няколко години Пазарджик да има най-добрата спортна база и да се превърне в модел, който да се мултиплицира и в останалата част от България. Одобрявам политиката на министър Кралев, защото той е човек, който от няколко години последователно прави така, че българският спорт да бъде обезпечен. Направиха се немалко спортни съоръжения, спортни зали. Помага за всичко и съм срещал истинско разбиране от него, което се надявам, че ще продължа да срещам в негово лице. Това е примерът, който трябва да се следва. Когато местната власт и централната си помагат и вървят ръка за ръка, резултатите, които се постигат, са добри за всички”, заяви кметът на Пазарджик.

На откриването на комплекс “Зона на здравето” присъства и бронзовият олимпийски медалист в джудото Георги Георгиев, който е директор на местното спортно училище.

По време на церемонията бяха отличени отборите на баскетболния “Хебър”, който стана носител на Купата на България за аматьори, тимът по бадминтон – отборен републикански шампион за жени, както и индивидуални състезатели от Пазарджик с успехи в различни надпревари.

След откриването на спортния комплекс заедно с кмета на Пазарджик Тодор Попов обсъдихме проект за реконструирането на залата по художествена гимнастика, който ще бъде финансиран от Министерство на младежта и спорта.

Коментари