Общество Спорт

Звезди на ВК Хебър станаха част от проекта „Залагам на себе си, а не на късмета“

Написано от ПЗИНФО
Волейболните звезди и едни от най-популярните български спортисти – Тодор Алексиев и Теодор Тодоров, също станаха част от проекта „Залагам на себе си, а не на късмета“. Двамата се включиха в поредното спортно събитие по проекта, организирано от “Младежки спортен клуб Пазарджик спортува”, което включи и над 50 младежи, ентусиазирани да се докоснат до идолите си. Проектът е финансиран от Министерството на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по член 10а от закона за хазарта за 2021 година, Направление 3 (три) с тема “Превенция на хазартната зависимост сред младите хора.”
„Когато хазартът излезе извън границите си, става много опасен. Води след себе си лоши последици. Човек не осъзнава кога и как прекрачва границата между хазарт и игра за удоволствие, и хазарт като зависимост, която може да повлече след себе си кражби, залози, взимане на бързи кредити, недобри отношения в семейна среда, продажба на имущество и много наказателни утежнения, които влошават живота, както на вас, така и на вашите близки. Бъдете добри в това, което правите в момента“, призова юристът Димитричка Ладжова, която е част от специализирания екип по проекта.
„Аз лично съм залагал само и единствено на себе си. Дори съм спал в залата, за да постигна това, което съм направил в кариерата си. Моето пожелание или послание към младите е да работят, защото работата се отплаща. Дори и да имаш малко талант – без работа не става. Нещата не се случват без да работиш, защото накрая всичко ще ти се отплати“, коментира Тодор Алексиев.
„Залагам на себе си и на човека до мен в залата. Не може да разчиташ на нищо останало, защото страничните неща няма да ти помогнат. Единствено ще ти помогне добре свършената работа преди важния момент. Историята познава много талантливи момчета, но поради една или друга причина не са успели да се реализират – дали от мързел, дали от травма или пък от някоя друга глупост, с която са се занимавали. Има обаче момчета с по-малко талант, но с усилена работа, които успяват да пробият и да се наслаждават от това, което правят, за да не търсят други по-лесни, но неправилни методи за изкарване на пари“, добави Теодор Тодоров.
Последва най-вълнуващото за присъстващите младежи. Двете звезди Тошко Алексиев и Теодор Тодоров сформираха два отбора, в които включиха всички присъстващи. И така от двете страни на волейболната мрежа застанаха двама от най-успешните български спортисти, а редом до тях играеха техните наследници.
Хубавото време позволи на всички да се раздадат максимум на игрището, като атрактивните отигравания и хубави завършващи удари изобилстваха. Тошко и Теди в ролята на съперници от двете страни на мрежата не се даваха един на друг и демонстрираха истинско желание да спечелят поредния си мач. Двамата подпомагаха и напътстваха бъдещото поколение, което бе до тях и на моменти показа, че съвсем скоро българският волейбол може да се гордее с тях… Както приляга на всяко състезание, макар и в приятелски характер, имаше победители и победени.

Коментари