Общество

За 30-ти пореден път: Честит празник, Пазарджик!

Пазарджик Тържествена литургия и литийно шествие до пл. „К. Величков” поставиха началото на 30-я пореден Празник на Пазарджик в деня на Светите равноапостоли Константин и Елена. Тържествената литургия в храм „Св.Св. Константин и Елена”и водосвет на площада, отслужи Знеполският епископ Арсений в съслужение със свещеници от Пазарджик.

 

Гости в празничния за Пазарджик ден са делегация от побратимения град Ставропол, народните представители Десислава Костадинова, д-р Дончо Баксанов, Бойка Маринска и Димитър Гечев, областният управител Гинче Караминова, председателят на ОбС Хари Харалампиев, общински съветници. Времето се показа благосклонно към пазарджиклии и хората навън са много. „Столетията, оставили следите си в нашия град, са история. История, която ние трябва да познаваме, да помним и се гордеем с постигнатото. С всеки изминал ден нашият живот също е история. С всеки изминал ден ние добавяме нещо ново към вече изграденото.

Преодолявайки трудностите и изпитанията на времето, заедно можем да гледаме към още по-добрите дни на Пазарджик”, каза кметът Тодор Попов в приветствието си към жителите на града. Своите поздрави поднесоха и гостите.

praznik-deca-2016

На церемонията подаръци от кмета получиха празничните деца на Пазарджик, родени в този ден през последните 18 години. Раждането на най-новия жител на града до обяд все още се очакваше.

Денят продължава с концерт на танцови и певчески състави, и спортни демонстрации на няколко площадки, демонстрации по атрактивни спортове. Във вечерния концерт на пл. „К. Величков” ще излязат Християна Луизу, дует Ритон, Анелия и Илиян, както и актьорът Васил Василев-Зуека. Кулминация на деня ще поставят празничните илюминации.

Коментари