Култура Общество

За четвърти път „Народните будители и аз“

Пазарджик

За чертвърта година ученици от Община Пазарджик ще участват в национален проект на Ротари Дистрикт 2482 – България – „НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ И АЗ”, провеждащ се под патронажа на вицепрезидента на Република България – г-жа Маргарита Попова. Това стана ясно на пресконференция, в която за инициативата съобщи самият доц.Кирчо Атанасов, бивш зам.министър на образованието, чиято е идеята за това родолюбиво начинание.

Проектът се осъществява с любезното съдействие на Община Пазарджик в лицето на кмета, представители на Дирекция „Образование и култура” при Община Пазарджик и РИО на МНО Пазарджик, съобщи д-р Капка Гърбева, президент на Ротари клуб „Бесапара” Пазарджик.  Началото на проекта е поставено в Пловдив преди шест години.

Този проект е урок по българщина – не е задължителен, не се пишат оценки, учениците няма да бъдат изпитвани, но включвайки се в него те трябва изберат за свой патрон народен будител, да научат биографията на своя патрон, както и на патрона на опонентите си, обясни доц. Атанасов. Тази година приоритет са Езиковата гимназия и ОУ „Климент Охридски” в Пазарджик, както и училище „Александър Иванов-Чапай” в Белово.

Коментари