Общество

За една седмица в Панагюрище откриват две нови придобивки

Панагюрище

Две любопитни събития очакват панагюрци и гостите на града през идната седмица. На 18 август в средногорския град ще бъде официалното откриване на новоизградения фонтан пред сградата на Община Панагюрище. Планираните мероприятия са с начален час 21.30 ч.

Фонтанът в центъра на Панагюрище е конструиран с динамично управление на водните ефекти, осветлението и хореографията върху музикален съпровод. Реализиран е в рамките на проект „Панагюрище – общински център с устойчива и екологична градска среда и високо качество на живот“ по Оперативна програма „Регионално развитие“ и е надграден със средства от бюджета на община Панагюрище.

Съчетанието на звук, музика, светлина и специална хореография на водните ефекти е част от програма, която ще радва жителите и гостите на община Панагюрище.

Специален гост на събитието ще бъде група HYPNOTIK, представена от  Мария Новева /цигулка/, Бистра Копринкова /виола/ и Марина Хинова /виолончело/. Изпълняваното от тях най-актуално за момента произведение Asturias е в репертоара на програмата на музикалния  фонтан. 

Два дни по-късно – на 20 август официално врати е отвори и „Арена Арсенал”. Модерната спортна база е изграден чрез публично-частно партньорство между община Панагюрище и „Асарел – Медет” АД.Откриването на съоръжението е насрочено за 17.30 часа, а веднага след това ще започне и международен турнир по тенис на маса.

 

Коментари