Общество

За два дни 130 получили безвъзмездно хендсфри при регистрация на автомобила си

Пазарджик 130 хендсфри слушалки са получили като подарък водачи от област Пазарджик, които регистрират автомобил за пръв път или пререгистрират такъв, съобщи говорителят на ОД МВР Мирослав Стоянов.

 

Кампанията на „Пътна полиция“ при ГД „Национална полиция“ започна на 25 септември, а в страната безвъзмездно ще бъдат предоставени 5000 хендсфрита. Инициативата е на евродепутатите Емил Радев и Андрей Новаков, чиято идея е да напомни на водачите, че разсейването по време на шофиране е изключително опасно и е подкрепена от министъра на вътрешните работи Валентин Радев. Началникът на отдел „Пътна полиция“ в ГДНП комисар Бойко Рановски е отбелязал намалението на жертвите при катастрофи през тази година, но е напомнил, че през 2016 г. 245 граждани са загинали при инциденти с т.нар. самокатастрофирал автомобил. В повечето случаи причина за това е разсейване, а една от основните причини за разсейването е говорене по телефона и загуба на контрол над управлението на автомобила.

За подобряване на административното обслужване на гражданите, също от 25 септември, при регистрация на автомобилите в пунктовете на „Пътна полиция“ има възможност плащанията на таксите да се извършват през ПОС-терминали.

Коментари