Криминално

За два дни – десетки опити за телефонни измами в региона

Написано от ПЗИНФО

Криминалисти от Областната дирекция на МВР в Пазарджик предупреждават гражданите на областта и най-вече живеещите в общинските градове за зачестяване на опитите за телефонни измами.

В рамките на два поредни дни са засечени десетки обаждания към стационарни телефони ползвани от възрастни и самотноживеещи хора. Използват се известни до момента схеми свързани с пострадал близък или роднина , на когото е необходима операция.

Използват се и варианти, при които извършителите на този тип престъпления се представят за полицейски служители, които се борят срещу телефонните измамници и искат от потенциалните си жертви да съдействат с парични средства или ценности, за да ги примамят и заловят.

От ОДМВР Пазарджик апелират  към гражданите да бъдат бдителни, да не се поддават на обажданията на непознати, да не дават под какъвто и да е предлог парични суми или ценности на непознати, дори ако се представят за полицаи.

Полицейските органи при изпълнение на служебните си задължения никога под каквато и да е форма не искат пари от гражданите. При наличие на подобни обаждания нека възрастните хора да позвънят на своите близки, като ги информират за случилото се или да подадат сигнал на телефон 112.

 

Коментари