Общество

За втори път Focus on success

Пазарджик

На 17-и март 2018 г. в художествена галерия „Станислав Доспевски” ще се проведе второто издание на конференцията Focus on success, като тази година гостите ще срещнат лектори в сферата на изкуството.

Конференцията Focus on success се завръща в гр. Пазарджик за втора поредна година. През изминалата събитието бе насочено към IT сферата, набираща популярност през последните години, а второто издание ще се фокусира върху успешните примери от сферата на изкуството. То ще се проведе предстоящата събота, 17-и март, в художествената галерия „Станислав Доспевски” от 11:00 часа.

Шест лектори от шест сфери на изкуството – изобразително изкуство, музика, танци, театър, литература и фотография. Сред гостите са четирикратната национална шампионка в стил хип-хоп Росица Терзийска, която е с 20-годишна кариера в сферата на танците и е имала участия с едни от най-големите български изпълнители; Лазар Вълчев, чийто път тръгва от музикалната паралелка на СУ „Георги Брегов”, гр. Пазарджик и стига до голямата музикална сцена като изпълнител, организатор и водещ; Ралица Генчева, която още с първата си издадена поетична книга печели наградата „Любима стихосбирка за 2016 г.” и Константин Еленков, актьор към школата на Малин Кръстев, студент към НАТФИЗ и с кариера в професионалния театър. Останалите лектори предстои да бъдат обявени през следващите дни на официалната страница на Съвета за младежка политика във фейсбук, а за да присъствате, трябва да се регистрирате на goo.gl/SwLnMa.

Съветът за младежка политика е неправителствена организация, която подтиква младежите към граждански активизъм, чрез форми на неформално образование, младежко включване и др. До момента Съветът е осъществил редица събития и кампании в град Пазарджик, включително тренировъчен лагери за развиване на личностните умения, публични дискусии с програмисти,  графични дизайнери, младежките делегати на България към ООН и др., „Зелен рай”, „Какъв ти е проблемът?”,  „Нощ на литературата”, TEDxPazardzhik и др.

Коментари