Вашите сигнали

Защо пожарът на Регионалното депо е новина? И как кандидатите се превъзбудиха…

Написано от ПЗИНФО

В следващите редове даваме думата на наш читател, който желае чрез нас да сподели своето мнение. Това е Иван, който иска да сподели своето мнение за пожара на Регионалното депо:

От вчера мрежата ври и кипи – сметището гори. Пардон гори Регионалното депо за твърти битови отпадъци. Това е новина, защото откакто това депо функционира, хората забравиха за „Вечния огън“, които десетилетия не загасна и не спря да дими.

Ето и какво означава новина спорде най-популярната платформа Уикипедия: Новината е оперативно информационно съобщение, което представлява политически, социален или икономически интерес за аудиторията със своята новост.

Да, пожарът на депото е новост. Но, пожари се случват навсякъде и по всяко време.

Само че сега не му е времето, защото разни „експерти“, отбелязани с номер, все едно са част от картотека, се опитват да извадят политически дивидент, от нещо, което през последните 6 години не се е случвало. И за това е новина.

И вместо да се правят на многознайковци, в такъв момент да се надяваж компетентният орган, а това е пожарната, да си снърши работата.

И понеже темата за пожара стана твърде предизборна, хората в мрежата се запитаха, а дали не е умишлен!?

И призоваха всички да млъкнат, защото много от тях не знаят и никога не са знаели какво търпяха жителите на Капитан Димитриево, докато „вечния огън“ ги обгазяваше – десетилетия наред!

И понеже вероятно пак някога и някъде ще избухне пожар – ще следя реакцията на същите тези писарушки из фейсбук – те ще имат своята непрофесионална, но пък за сметка гръмогласна позиция. А, дано, ама надали. Защото тогава няма да предстоят избори, пък и вероятно локацията на пожара няма да е удобна да се снимат. Изобщо ще забравят какви радетели за здравето и живота на хората са били.

Та, да, отпадъците горят. И пожарникарите ще ги загасят, защото са професионалисти и знаят какво да правят.

Кой обаче ще укроти превъзбудените кандидати за слава на 29 октомври?

Не плашете хората! Това депо е в пъти по-екологично безопасно от старото сметище. От това депо в почвата не отива нищо, а от старото сметище всичко проникваше в почвата.

Смирете се и не злоупотребявайте!

 

 

Коментари