Спорт

Затишие преди Европейското по корабомоделен спорт, затишие и при спонсорите

Пазарджик Доста вяло и в минорен състав премина втори кръг от Държавното първенство по корабомоделен спорт за скоростни модели в класовете А/В, съобщават от Модел яхт клуб-Пазарджик.

 

След по-малко от 20 дни клубът и базата в парк Острова ще бъдат домакин на Европейско първенство Записалите прилични резултати в първия кръг предпочетоха да не се явят и да дочакат спокойно Европейското, коментира змс Димитър Ганчев. Между явилите се най-оспорвано са протекли стартовете в клас В1- скоростни аероглисери. С 266.27 км/ч. варненецът Владимир Миров е пред досегашния лидер Георги Кабаков от Пловдив, а пазарджишкият състезател Спас Влайков за пореден път остава под линията на медалистите и със скромните 186,30 км/ч. остава шести. При юношите пръв е новакът от Русе Георги Маркина с 200 км/ч. В клас А1 с обнадеждаващ резултат от 163,64 км/ч златото е за Иван Ванков от Варна, а пазарджиклията Кирил Димитров е втори с резултата си от първи кръг от 145,51 км/ч. Тук  бившият световен юношески шампион Димитър Костадинов се пробва при мъжете, но си остана само с опита и не успя да стартира. При юношите с успеха си от първият кръг с 151,64 км/ч шампион е представителят на домакините – Константин Кирил Димитров. В клас А2 Владимир Миров грабва титлата с 193,55 км/ч. В клас А3 221.29 км/ч. тя е за победителя в първи кръг, варненеца  Чавдар Лазаров, а бившият русенски юноша Атанас Николов е пръв в кръга с 152,93 км/ч., което му носи среброто в крайното класиране.

Преди стартовете на Европейското змс Димитър Ганчев споделя, че пред БФКС и Модел яхт клуб-Пазарджик главният проблем е финансирането на проявата. „Независимо от подкрепата  на Общината, събраните средства са крайно недостатъчни и организаторите  са принудени да се вместят в оскъдният бюджет. От ММС не оказаха никаква подкрепа, а от спонсори до момента са осигурени едва 150 лева.“, добавя в заключение Ганчев.

Коментари