Криминално

Затвор за мъж за палеж на автомобил и жилище в Карабунар

Написано от ПЗИНФО

По обвинителен акт на на Окръжна прокуратура-Пазарджик е осъден М.В., на 34 г. Той е признат за виновен за това, че на 08.06.2023 г. в с. Карабунар, обл. Пазарджик, в рамките на половин час, на два пъти, в условията на продължавано престъпление, запалил чуждо имущество на значителна стойност – жилищна сграда, собственост на жена, и лек автомобил, марка „Лексус“, собственост на други мъж и жена – семейство, като общата стойност на щетите е в размер на 25 429 лв.

Пожарът е представлявал опасност за живота на три лица и е можело да се разпростре и върху други имоти със значителна стойност. При първия палеж е съществувала реална опасност за живота на спящите в жилищната сграда три лица – майка и двете ѝ малолетни дъщери, а при палежа на лекия автомобил, който е изгорял напълно, огънят е можело да се разпространи и върху жилището на пострадалите. Причината за извършените палежи са влошени междуличностни отношения с пострадалата жена, която е била собственик на запалената жилищна сграда – къща.

Окръжен съд-Пазарджик е наложил на М.В. наказание от 5 години и 4 месеца лишаване от свобода, които следва да изтърпи при първоначален „строг“ режим в затвор. Съдебният акт не е окончателен и подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Пловдив.

 

Коментари