Криминално

Заради отводи на съдии мярката на Иван Евстатиев няма да се гледа в Пазарджик

С разпореждане на Председателя на съда Елеонора Серафимова делото е прекратено и изпратено на ВКС за определяне на друг, еднакъв по степен съд, който да го разгледа.

Пазарджик 15 съдии от Окръжен съд – Пазарджик си направиха отвод по наказателното дело за обжалване мярката за неотклонение «Задържане под стража» по отношение на Иван Евстатиев На 19 януари 2016 год. Районен съд – Панагюрище го остави в ареста за повдигнатото му обвинение по чл.152, ал.1 от НК.

 

Обвиняемият Евстатиев е работил като прокурор в РП-Пазарджик и после като адвокат в АК-Пазарджик, бил е и кмет на Пазарджик. Във връзка с работата му през годините магистратите са имали контакти с него. С оглед изключване на всякакви съмнения за наличие на предубеденост, съдиите от Окръжен съд – Пазарджик се мотивират за отвеждането си от разглеждането и решаването на делото.

Останалите 2-ма съдии, които не са си направили отвод, не могат да сформират въззивен състав, който да разгледа въззивната мярка. С разпореждане на Председателя на съда Елеонора Серафимова делото е прекратено и изпратено на ВКС за определяне на друг, еднакъв по степен съд, който да го разгледа.

Пресслужба на Окръжен съд – Пазарджик

Коментари