Институции

Започна процедура за избор на изпълнител на ремонта на моста на Марица

Снимка: Google
Написано от ПЗИНФО

От днес стартира процедурата за избор на изпълнител – процесът ще отнеме време и е важно да имаме готовността за още търпение. Целево е мостът не просто да бъде рехабилитиран, а това да се случи качествено и с всички взети мерки за неговата устойчивост напред във времето. Кметът на Община Пазарджик Петър Куленски изрази благодарност към всички, които положиха усилия процедурата да бъде задействана – общинска администрация, областна управа, Агенция пътна инфраструктура.

От встъпването ми в длъжност положихме нееднократно усилия, за да насочим фокуса на отговорните за моста и ремонта му държавни институции. Няма да спрем с вниманието си докато не го видим такъв, какъвто трябва да бъде – ремонтиран, модернизиран и сигурен за всеки преминаващ през него.“, споделя Куленски.

В началото на следващата седмица ще се проведе среща с органите на КАТ, за да се реши важния въпрос с реорганизацията на движението по време на ремонта, за което обществеността ще бъде своевременно информирана. От общината поднасят своите извинения на гражданите предварително за дискомфорта, който ще понесат от временното преустановяване на движението по моста, но ремонтът е повече от належащ.

Коментари