Институции

Започна поетапното пръскане и обработка на парковите пространства и зелени площи в Пазарджик и селата

Написано от ПЗИНФО

Още в началото на месец май започна първата обработка по декаризация срещу кърлежи, бълхи и комари в град Пазарджик с препарат биоцид „Бандит 10ЕВ“, информират от общинската администрация.

Третирането срещу вредителите ще продължи до края на този месец, а при неблагоприятни метеорологични условия, фирмата изпълнител е поела ангажимент да извърши дейността до 10 юни.

„Ще бъдат обхванати всички паркове, градини, междублокови пространства, детските градини и училищата на територията на общината.“, увери кметът на Пазарджик Тодор Попов.

„Важно е да осигурим комфорт на нашите съграждани, които в горещите месеци предпочитат прохладата на парковете, градините и междублоковите си пространства, а също така и да се погрижим за безопасността на децата ни в детските градини и училищата.“, допълни Тодор Попов и уточни, че поетапното пръскане и обработка на тревните площи е по график и ще е не само в града, но и в селата на общината.

В края на месец май по график и при подадени сигнали ще стартира и пръскането срещу бяла американска пеперуда. Ще се третират всички дървесни видове в обществените площи, които са податливи на този вредител, като от Община Пазарджик отново апелираха, по възможност собствениците на частни дворове да предприемат същите мерки, за да е ефикасна обработката и резултатът по-траен.

Пръскането ще се извършва по договор за растително-защитна обработка и ще се използва препарат ДиПел, който е напълно безвреден за хората. Първо ще бъдат обработени дървесните видове в централната градска част, а след това обществените зони в кварталите и селата. Ще се пръска и срещу кестенов молец.

Заявки за обработки и сигнали се приемат директно на телефони 034/ 402 242, 034/ 96 96 96 или чрез подаване на писмено заявление в Центъра за информация и услуги на гражданите в Община Пазарджик, на имейл signalipz@gmail.com и Вайбър на тел. 0886 90 06 36, като най-добре е сигналите да бъдат придружавани и със снимков материал.

Коментари