Криминално

Започна натоварения сезон за огнеборците от областта, гасиха 10 пожара за ден

Написано от ПЗИНФО

За 24 часа противопожарните екипи са реагирали на 10 сигнала, част от които много сериозни, съобщиха от пресцентъра на противопожарната служба.

Вчера около 16 часа бил получен сигнал за пожар в местността „Начова чешма“ край Лесичово. Към мястата са изпратени две противопожарни автомобила и джип от РСПБЗН-Пазарджик с 12 пожарникари, 8 служители на горското стопанство с 4 автомобила, 10 доброволци от селата Лесичово и Боримечково. Със съвместни усилия около 22 часа пожарът е бил потушен. Изгорели са около 840 декара сухи треви и храсти, спасена е близо 100 декара смесена гора. Пожарникари от РСПБЗН-Белово са гасили близо 25 декара сухи треви в землището на септемврийското село Семчиново. В резултат на техните усилия не е допуснато разрастване фронта на пожара и навлизането му в горски или полски фонд.

Колегите им от Пазарджик са се отзовали и на сигнал за инцидент в апартамент в областния град. В резултат на техническа неизправност на газова бутилка възникнал пожар жилището, който бързо бил изгасен. Няма пострадали хора, нанесени са незначителни материални щети. Наред с всички повиквания е получен и зов за помощ от граждани, които забелязали куче паднало в шахта. Екип на РСПБЗН-Пазарджик се е отзовал и животното било извадено.

Коментари