Общество

Започна Деветият фестивал „Слънчева Бесапара“

Написано от Вера Велева

Пазарджик

Започна Деветият фестивал на мажоретните състави "Слънчева Бесапара". Организатори са Община Пазарджик и Общински детски комплекс – Пазарджик под патронажа на кмета господин Тодор Попов и с финансовата подкрепа на общината. Стартът бе даден с парад-дефиле, а градоначалникът даде официален старт.


В тазгодишното  издание на Фестивала участват мажоретки от 8 града, разпределени в четири възрастови групи. Те ще се състезават  в четири категории: марш-парад 100 метра с батон, марш-парад 100 метра с пом-пони, композиция с батон и композиция с пом-пони на сцена. Пазарджишкият  мажоретен състав „Мистерия” при Общински детски комплекс  ще се състезава във всички възрастови групи с над 70 деца. Тази вечер момичетата представиха официално новите си костюми, осигурени с подкрепата на кмета Тодор Попов.
Освен за 1-во, 2-ро и 3-то място мажоретните състави ще се борят и за специалните награди за най-чаровна мажоретка; оригинална хореография;  визия;  специалната награда на Общински детски комплекс – Пазарджик и най – голямата  награда – Приз  "Слънчева Бесапара’".

Безспорен фаворит още в началото на фестивала обаче се оказа малко бебе, което бе част от състава на свиленградските мажоретки.

Коментари