Институции

Започнаха номинациите за почетен гражданин на Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

Временната комисия за избор на почетен гражданин на Пазарджик ще заседава на 15 май 2020 г. До момента са постъпили две предложения за почетен гражданин и едно предложение за почетен знак.

За званието „Почетен гражданин” са номинирани легендарният ни щангист и настоящ генерален секретар на федерацията по вдигане на тежести Борислав Гидиков и фотографката Петра Атанасова.

Борислав Гидиков е олимпийски и световен шампион по вдигане на тежести. Роден е в Мало Конаре, възпитаник е на Спортното училище в Пазарджик и е започнал кариерата си като състезател в СК“Хебър“. Той е номиниран от Инициативен комитет, в който влиза и кметът на Мало Конаре Димчо Караиванов.

Петра Атанасова е фотограф – художник. От 1970 до 1979 година е заснела всички културни събития в Пазарджик. Член е на Българската фотографска академия. Тя е номинирана от художника Марин Маринов, бившият директор на Оперетния театър в Пазарджик Атанас Терзиев и художествения ръководител на Ансамбъл Пазарджик Атанас Чолаков.

За наградата „Почетен знак” е номиниран галеристът Огнян Боев. Тоя е един от най-известните български галеристи. Номиниран е от председателя на Общинския съвет Хари Хараламбиев.

 

Коментари