Спорт

Започнаха игрите Фрезколиада

Написано от ПЗИНФО

С пищна церемония в Пазарджик бяха открити вторите спортни игри Фрезколиада. Игрите се провеждат по модела на Олимпийските игри и се организират от Община Пазарджик и най-голямото млекопрероботвотелно предприятие в региона – Лакрима. Тази година в игрите са включени 11 вида спорт, които бяха представени с парад.

Много млади, а и вече утвърдени изпълнители в различните сфери на сценичното изкуство осигуриха на публиката едно незабравимо преживяване.

Сред зрителите в залата бяха посланикът на Ирак Н.Пр.  Лина Омар и посланикът на Кралство Мароко Н.Пр Закия ел Мидауи. А присъстващите бяха приветствани от кмета на Пазарджик Тодор Попов, който отново изтъкна значимото място на Пазарджик в спорта и посочи, че Игрите са поредния добър пример на сътрудничеството между Община и бизнес. Към участници и зрители се обърна и собственикът на Лакрима и Фрезко Муханнед Ал-Нуаими. А сред най-развълнуваните след края на церемонията бе златното момиче на българската гимнастика Ренета Камберова, която пряко отговаря за организацията.

Спортните състезания започват още утре с турнир по художествена гимнастика в спортна зала „Васил Левски“.

Коментари