Институции Общество

Започва Национален ученически конкурс „Посланици на здравето“

Министерството на здравеопазването обявява Национален ученически конкурс „Посланици на здравето” 2016/2017 Конкурсът се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020г.

 

Партньори на МЗ за Националния конкурс са Министерството на образованието и науката (МОН), Министерството на културата (МК) и Министерството на младежта и спорта (ММС), Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Представителството на Европейската комисия в България (ПЕКБ).

Националният конкурс започва от днес, 10 ноември 2016 г., и продължава до 1 юни 2017 г. Той ще протече в две фази. През първата фаза (10 ноември 2016 г.-5 декември 2016 г.) участниците трябва да изготвят и да изпратят в МЗ своите проекти в областта – превенция на хронични незаразни болести. През втората фаза – 22 декември 2016 г.-2 май 2017 г., ще стартира реализацията на проектите и тяхното отчитане.

Всеки кандидат задължително трябва да участва и в двете фази на конкурса!

Експертна комисия с участието на представители на МЗ и всички партньори ще извърши класирането на участниците до 25 май 2017 г., след което резултатите ще бъдат публикувани на интернет-страниците на МЗ, МОН, МК, ММС, МОСВ и ПЕКБ. Официалното награждаване на победителите ще се проведе през месец юни 2017 г. Предвидени са общо тринадесет предметни награди, по три във всяка възрастова категория, три поощрителни награди и една специална награда.

Пълната информация за регламента на конкурса – изисквания за кандидатстване, за участие, изисквания към съдържанието на проектите, критерии за оценка, етапи на оценяване и награди за победителите, е публикувана на интернет-страницата на РЗИ Пазарджик, както и в сайтовете на МОН, МК, ММС, МОСВ и ПЕКБ.

Коментари