България

Започва горещо време, докога ще продължи

Снимка:Pixabay
Написано от ПЗИНФО

В сряда ще бъде слънчево, около и след обяд – горещо. Максималните температури ще бъдат между 34° и 39°, по Черноморието: 28°-32°.

В четвъртък и петък ще бъде слънчево и горещо. Повишението на температурите ще продължи и в петък, преобладаващите максимални ще бъдат между 37° и 42°.

В петък привечер и през нощта срещу събота, под влияние на преминаващ размит студен атмосферен фронт, над Северна България ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места ще прегърми, възможно е и да превали; северозападният вятър ще се усили.

В събота ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но само на изолирани места в планинските райони краткотрайно ще превали и прегърми. Температурите ще се понижат с 4-5°, но ще се задържи горещо.

В неделя ще бъде предимно слънчево и горещо. Временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове над планинските райони, но вероятността за валежи е много малка. В началото на следващата седмица ще бъде слънчево и горещо. Температурите отново ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 35° и 40°.

Коментари