Институции

Заместник-министър Шотев се срещна с представителите на Асоциацията на българските търговци на храни

Написано от ПЗИНФО

Заместник-министърът на икономиката и индустрията Ивайло Шотев проведе среща с представители на Асоциацията на българските търговци на храни в гр. Пазарджик. На нея присъства и зам.-областният управител г-н Стефан Димитров.

По време на дискусията бе установен активен и отворен диалог между представителите на бизнеса и изпълнителната власт. Очертани бяха трудностите, пред които се изправя бизнесът, както и възможностите, които Министерството на икономиката и индустрията, чрез наличните си инструменти, може да предостави в подкрепа на българските фирми.

Един от акцентите в рамките на срещата бе инициативата “Достъпно за вас”. Зам.-министър Шотев подчерта, че кампанията вече дава своите резултати и цените на потребителската кошница на стоките от първа необходимост са на възможно най-ниски цени.

Представителите на Асоциацията на българските търговци на храни посочиха предизвикателствата, които трябва да се преодолеят, за да може да се осигури една по-добра бизнес среда у нас. Според тях усилията трябва да са насочени към максимално опростяване на административните процедури, прозрачност при възлагане на обществени поръчки, както и повече европейски програми за по-малките търговци.

Зам.-министър Шотев увери, че той и Министерството на икономиката и индустрията вече работи за справяне с предизвикателства пред бизнеса у нас и заяви пред участниците в дискусията, че откритият диалог ще продължи и в бъдеще.

 

Коментари