Институции Криминално

Заловиха камион с дървесина, транспортирана с превозен билет за друго МПС

Сърница Служители от Изпълнителна агенция по горите (ИАГ), Регионална дирекция по горите (РДГ)–Пазарджик и Пловдив, НАП- Пловдив и МВР – ГД „Национална полиция“ и ГД ПБЗН, са провели вчера масирани проверки за незаконен добив и преработка на дървесина на територията на Пазарджишка и Пловдивска области, съобщават от ИАГ. 

През деня проверяващите са задържали в района на град Сърница, област Пазарджик,  товарен автомобил без регистрационни номера, натоварен с близо 13 кубически метра иглолистна дървесина от бял бор и смърч, маркирани с контролна горска марка, но с издаден  превозен билет на друго моторно превозно средство. Превозният билет е издаден от горски служител на ТП „Държавно горско стопанство Селище“.

В рамките на проведената акция инспектиращите са съставили 2 акта за установени административни нарушения по Закона за горите и подзаконовите му нормативни актове и 3 акта по Закона за движение по пътищата и Закона за МВР. Виновният горски служител е уволнен по разпореждане на директора на Южноцентрално държавно предприятие гр. Смолян..  

Дървесината и камионът са конфискувани. Работата по случая продължава, както и съвместните проверки на ИАГ, МВР и НАП. 

Сн. интернет

Коментари