Криминално

Закопчаха чужденец, запалил лек автомобил през март

Пазарджик Чужденец, запалил умишлено лек автомобил, е задържан от служители на сектор „Криминална полиция” при РУ-Пазарджик, съобщава бюлетинът на ОД МВР – Пазарджик. Инцидентът е станал около полунощ на 26 март, когато неизвестен залял със запалителна течност паркиран на улица в Пазарджик лек автомобил „Ситроен” и го запалил. Возилото е ползвано от 54-годишния Н. Ч. от областния град.

 

В резултат на умишленото действие е изгоряла цялата предна част на колата, уточнява бюлетинът. С разплитането на случая се заели служители от сектор „Криминална полиция” при районното управление в Пазарджик. Извършени са множество оперативни и процесуални действия, иззети са видеозаписи от намиращи се в близост до местопроизшествието охранителни камери. Благодарение на усърдната екипна работа на 18 април е задържан законно пребиваващият в страната ни Й. О. (53 г.) – мъж с холандско и турско гражданство. Пред органите на реда той направил пълни самопризнания като автор на палежа. В хода на полицейското производство от квартирата му в Пазарджик са иззети и веществени доказателства, имащи отношение към престъплението. Всички действия на полицейските органи са съгласувани и преминали под наблюдението на прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик. Мъжът е задържан първоначално за срок от 24 часа в ареста на полицейското управление, а прокуратурата е удължила срока на задържане с още 72 часа. Работата по документиране и разследване на случая продължава.

Полицейският бюлетин припомня, че в рамките на изминалите два месеца криминалисти от ОДМВР-Пазарджик, полицейските управления в Пазарджик и Панагюрище разкриха авторите на палежите на лек автомобил собственост на административния ръководител на Районната прокуратура в Пазарджик, палеж на офис ползван от частен съдебен изпълнител в областния град както и палеж на лек автомобил в Панагюрище. 

Коментари