Институции

Зайчев се докосна до българската история в Албания

Балши, Албания

Кметът на Пещера участва в официалната церемония по откриване на реновирана улица и площад в албанския град Балши. Николай Зайчев придружи посланика на България Димитър Арнаудов, с тях бе и кметът на Карнобат Георги Димитров.

Albania_tabela

В града, който е част от община Малакастьр, със средства по програма за регионално развитие на Министерство на външните работи на България е облагороден районът около стара българска църква и мястото, където е открита колона от времето на Борис I. Със средствата на българското правителство са обновени именно улица „Княз Борис“ и площад „Църква на Главеница“.  

Albania-kolona

На церемонията присъстваха още кметът на Малакастър Агрон Капланай, зам.-председателят на албанския парламент Едмонд Спахо, депутатът Муса Улчин.

В Албания Зайчев е по повод работна среща под надслов „Добри законодателни практики в управлението на местните финанси: опитът на ЮИЕ и предизвикателствата пред Албания”. Срещата, чиито домакин е Тирана, се организира от USAID и НАЛАС – мрежа на асоциации на местните власти от Югоизточна Европа. 

 

Коментари