Криминално

Задържаха мъж, уреждал с фалшиви дипломи жители на пазарджишко село

Априлци Служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик задържаха мъж снабдявал жители на пазарджишко село с фалшиви дипломи. Акцията е проведена вчера на територията на село Априлци.

 

Криминалистите, подпомогнати от полицейски и младши-полицейски инспектори обслужващи района, установили седем жители на селото, които са се снабдили с неистински дипломи за завършено основно образование. В хода на разследването се установило, че това е станало за продължителен период от време – от 2016 година до момента.

Като организатор на схемата бил засечен 43-годишният жител на населеното място И.У. Срещу съответното заплащане той посредничил на желаещите да се сдобият с дипломи. Заветният документ бил необходим за придобиване на шофьорска книжка от органите на „Пътна полиция“.

В хода на извършените процесуални действия са иззети издадените дипломи, както и придобитите по-късно свидетелства за управление на МПС. И.У. е задържан в ареста на РУ-Пазарджик, а спрямо него се води полицейско производство. Освен това срещу притежателите на фалшивите документи се водят преписки, които също ще бъдат докладвани на Районната прокуратура в Пазарджик.

Пресцентър ОД МВР Пазарджик

Коментари