Криминално

Задържаха мъж, убил баща си

Септември Мъж убил баща си е задържан от служители на полицейското управление в Септември, съобщава пресцентърът на ОД МВР – Пазарджик. Сигнал за случилото се е подаден рано тази сутрин в дежурната част на управлението. Незабавно на мястото са насочени полицейски екипи и линейка на „Спешна помощ“.

 

На място униформените установили, че в основата на тежкото битово престъпление е стара разпра между И. И. /52 г./ и възрастните му родители. Мъжът системно злоупотребявал с алкохол и проявявал агресивно поведение към тях. Рано тази сутрин скандалът се разразил отново, като И. И. се спречкал първо с майка си, а после и с баща си. В резултат на солидно употребения алкохол мъжът взел дървен прът и ударил с него 77-годишния си баща С. Д. в областта на главата. За съжаление възрастният мъж починал на място.

На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна група при РУ-Септември, иззети са веществени доказателства имащи отношение към извършеното тежко престъпление. И. И. е задържан за срок от 24 часа. За случая незабавно е уведомена Окръжната прокуратура в Пазарджик, образувано е дознание.

Коментари