Криминално

Задържаха мъж, подпалил лек автомобил

Пазарджик Криминално проявен мъж, извършил палеж на лек автомобил, е установен и задържан от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. Престъплението, за което информира полицейският бюлетин е извършено на 3 февруари вечерта, когато неизвестен залял със запалителна течност паркиран на улица в областния град лек автомобил „Фолксваген“.

 

Колата е собственост на млада жена от Пазарджик, но е ползвано от нейния баща И. Б  (53 г.). След като отънят лумнал на мястото се отзовали екипи на пожарната и полицията, но стихията успяла да унищожи предната част на автомобила. Извършен е оглед и разследващите установили безспорни доказателства за умишлен палеж. Започнало полицейско производство, а криминалистите от РУ-Пазарджик предприели действия за установяване самоличността на подпалвача. Не след дълго те попаднали в дирите на криминално проявения З.П.- 31г. –жител на септемврийското село Карабунар.

Мъжът е задържан в ареста първоначално за 24 часа, а малко по-късно срокът на задържане е удължен от наблюдаващ прокурор със 72 часа. Работата по пълното изясняване на случая продължава.

Коментари