Криминално

Задържаха малоконарец, подал фалшив сигнал за бомба в кметството на селото

Пазарджик Криминалисти от РУ-Пазарджик установиха и задържаха мъж, подал фалшив сигнал за поставено взривно устройство в обществена сграда. За това информира бюлетинът на ОД МВР – Пазарджик.

 

В бюлетина се уточнява, че вчера следобед на телефона за спешни повиквания-112 бил получен сигнал, в който мъжки глас съобщил, че в сградата на кметството в пазарджишкото село Мало Конаре има поставена бомба. Незабавно към мястото били изпратени екипи на полицейски и младши-полицейски инспектори обслужващи района, които евакуирали сградата и блокирали периметъра. Към тях се присъединили и служители от сектор „Криминална полиция“ при районното управление. Извършена била извършена щателна проверка на всички помещения. След като взривно устройство не било открито, с решение на кмета на селото работата на служителите продължила.

Междувременно криминалистите предприели действия по установяване на самоличността на подалия сигнала. Не след дълго станало ясно, че авторът на обаждането е 40-годишният жител на същото село В. Б. Той е задържан за срок от 24 часа, а спрямо него е образувано полицейско производство за престъпление по чл.326, ал.1 от Наказателния кодекс.

Коментари