Избори

Живеещи в кв. „Ябълките” определиха пред кандидатите на БСП квартала си като най-западналия в града

Основен и задълбочаващ се с годините проблем е шумът за кв. „Ябълките” в Пазарджик. Върху това се обединиха негови жители, при които отидоха кандидатът на БСП за кмет на Пазарджик Стоян Парпулов и кандидати за общински съветници.

 

Най-западналият квартал в града – така го определиха неговите жители и си спомниха времето, когато е бил един от най-спокойните, чисти и тихи райони в града. Съгласни са, че по някакъв начин озвучителната техника на ромските тържества трябва да се прибере на закрито и да се съблюдава това да бъда спазвано, но категорично са против да се прави от техните данъци.
Проблем за квартала е също липсата на тротоари, опасно високите скорости по правата ул. „Рила” (пресичането на същата при дъжд е невъзможно), липсата на инфраструктура за деца, обраслите и пълни с паразити междублокови пространства, пусканите свободно коне. Част от входовете изглеждат добре, тъй като са оградени, но живущите в тях споделиха, че всичко е направено със собствените им сили и труд, вкл. и растителността.

Коментари