Криминално

Жените от Дебръщица претърпяха няколко операции, едната е в кома

Написано от ПЗИНФО

Трите жени, които пострадаха при катастрофата в с. Дебръщица на 24 май остават на лечение в МБАЛ-Пазарджик. 76-годишна жена с травматичен пневмоторакс е претърпяла две операции.

Тя е настанена в Хирургично отделение. Жената е стабилизирана, контактна е и е на самостоятелно дишене. 88-годишната жена приета в Ортопедично отделение също е претърпяла две операции заради фрактури по левия крак и ляват ръка. Състоянието и е стабилизирано, в съзнание е и диша самостоятелно.

Двете жени ще останат на лечение в болницата най-малко около месец. Критично остава състоянието на 69-годишна жена, която е в Отделението по анестезиология и интензивно лечение. Заради черепно-мозъчна травма тя е претърпяла неврохирургична операция за декомпресия на повишено вътречерепно налягане и евакуация на хематома.

Пациентката е поставена на апаратна вентилация. Жената е в медикаментозна кома и все още има реална опасност за живота й. На този етап не могат да бъдат правени прогнози за състоянието й, съобщи д-р Иван Харизанов от ОАИЛ.

Коментари