Криминално

Жена от Пещера изгоря с 3100 лв., даде ги на телефонни измамници

Написано от ПЗИНФО

Служители от група „Криминална полиция“ при РУ-Пещера и колегите им от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик установиха извършител на телефонна измама.

Полицейските екипи започнали работа след сигнал от 66-годишна жителка на гр. Пещера. На 20 януари домашният телефон на жената позвънил. От там се обадил мъж, който се представил за неин близък и поискал помощ под формата на парична сума.

Тя щяла да бъде използвана от него, за да получи важни и ценни документи, след което парите щели да и бъдат върнати. Жената се доверила и предала на непознат мъж, който дошъл пред жилището и сумата от 3100 лева.

В замяна той и оставил запечатан плик с „важни документи“, които в последствие се оказали празни тетрадки. В резултат на усърдна и целенасочена работа криминалистите от РУ-Пещера и колегите им от ОДМВР-Пазарджик стигнали до самоличността на извършителя.

Оказало се, че това е 35-годишен мъж от Каспичан. Той е задържан в ареста на РУ-Пещера, а спрямо него се води досъдебно производство.

Коментари