Общество

Жена от Пазарджик е сред изчезналите в Италия?

Написано от ПЗИНФО

54-годишна българка е сред 10 души, които все още са в неизвестност след свлачище на италианския ваканционен остров Иския, съобщиха в неделя италианските вестници Il Giornale и Corriere della Sera, цитиранш от БТА. Според БТВ жената е от Пазарджик.

Българката Николинка Благова е работила на острова като млада. От няколко години тя живее в Германия с партньора си, когото среща на Иския. Благова наскоро е подала молба за италианско гражданство и преди три дни се върна в Иския, за да направи някои последни уговорки. Тя беше законно обявена за италиански гражданин миналия четвъртък, след което трябваше да се върне в Германия.

Според друг италиански вестник Fanpage сред изчезналите е и приятел на Благова, който е българин.

Според италианските власти една от жертвите на свлачището на острова вероятно е български гражданин, който има и италианско гражданство, съобщиха от българското външно министерство в съобщение в неделя вечерта. Българската дипломатическа мисия е в непрекъснат контакт с италианските власти за официално потвърждение.

Свлачището на Иския удари тежко малкото селце Казамичола Терме в събота сутринта. Пет трупа са открити от спасителите. Към неделя сутринта все още има 10 изчезнали, 13 ранени и още 130 души са останали без покрив над главите си, каза още Il Giornale.

Коментари