Криминално

Жандармерист отнесе юмрук в лицето в пазарджишкия кв. „Изток“

Пазарджик Жител на пазарджишкия квартал „Изток“ ударил  жандармерист е задържан в ареста. Случката се разиграла снощи около 22.30 ч. на територията на квартала.

 

Екип на местния полицейския участък извършвал съвместно патрулиране с колегите си от ЗЖУ-Пловдив. Полицаите имали задача да следят за спазване на обществения ред и спокойствието на гражданите. Преминавайки покрай къща на улица „Марица“ те установили, че на двора се вихри тържество. Празникът бил съпътстван от силна музика идваща от мощна озвучителна уредба. Униформените разпоредели на празнуващите да спрат музиката, защото пречат на останалите хора живеещи в квартала. Тогава напред излязъл 42-годишният А. Й., който отправил обиди, закани и псувни към органите на реда. Демонстративно отказал да представи и личната си карта за установяване на самоличността.

Патрулът предприел задържане, при което А. Й. оказал яростна съпротива и ударил с юмрук в лицето служител на жандармерията. Секунди по-късно той бил с белезници на ръцете. Отведен е в ареста на РУ-Пазарджик. Служителят е бил прегледан от лекар в областната болница, констатирани са повърхностни наранявания по лицето му. По случая е образувано полицейско производство.  

Коментари