Институции Култура Общество

Ето как Община Пазарджик ще отбележи 1 ноември

Написано от ПЗИНФО

На 1 ноември – по повод  Денят на народните будители Община Пазарджик организира следните събития:

Пред Младежки дом – Тази година ще бъде поставена специална юбилейна плоча с надписа 50 години Младежки дом – Пазарджик.

Ще бъдат поставени нови керамични плочки с отпечатък на дланта на личности, допринасящи за развитието на организацията.  Новите имена, които се добавят към внушителната керамична стена са Дани Коцева – организатор събития към Младежки дом, Ина Димитрова – художник-дизайнер, на която дължим графичната визия на Дома и печатните материали за дейността ни, Даниела Якимова – доброволец, бивша танцьорка от ПТС „Чудесия“, днес студент по журналистика, Станимир Стоилов -доброволец, преводач, днес магистър по медицина. Автор на керамичното платно е художник-керамикът Маргарита Иванова.

Младежки дом ще открие и изложба с рисунки на тема:  „Народните будители“ на възпитаниците на школата по изобразително изкуство, с ръководител Александра Кисовска.

От 16.00 ч. в зала „Маестро Г. Атанасов”   може да бъде разгледана експозицията „РОД“ на Радина Русенова. Тя се състои от 28 платна, които отговарят на областите в България. На всяко платно има изобразена автентична шевица от областта, съчетана с културно-историческата забележителност или природна такава от съответната област.

Коментари