Вашите сигнали

Ето защо пазарджишките медици заслужават добра дума!

Написано от ПЗИНФО

Бранимира Димитрова сподели във Фейсбук следната положителна история, свъзрана със здравеопазването в Пазарджик. Публикуваме я, за да покажем, че има и добри новини, макар и в тежка ситуация. Надявам се, че болният мъж ще оздравее, а с обща отговорност ще направим така, че нашите медици да намерят и време за почивка!

„Днес Батко от Благоевград, извика линейка за вуйчо в Пазарджик, той е на 87 с диабет и сърдечно-съдови проблеми в краката, аз тръгнах от Пловдив за Пазарджик.

Докато трае моето пътуване, 45 мин, линейката е дошла 2 пъти, защото първият път не са могли да влязат във входа, обслужили са друг адрес и са се върнали, успели са да влязат, да го прегледат и да го свалят, 4ри етажа без асансьор, закарали са го в болница Здраве, където са го приели и са го стабилизирали. Когато успявам да стигна, изморена сестра ми каза почакайте отпред да дойде лекар и да говорите с него, но съм му дала телефона, зарядното и апаратчето за сатурация и пулс, на кислородна маска е, не е интубиран и е контактен, не се притеснявайте.

Дойде д-р Георгиев и видимо уморен започна да говори, спрях го, извиних се, че сестрата това ми го е казала и разказах за предисторията, видях как се промени и намери заряд, просто превключи. Искам да кажа голямо благодаря на него, на екипа, на спешната помощ, на всички тези хора, които правят и невъзможното и остават хора.

Благодаря им и съжалявам, че те не са новина. Каквото и да е решила съдбата и дали вуйчо ще се предаде или ще се бори, можем само да се молим, но шапка свалям на Спешна помощ Пазарджик, на администрацията им, които ми върнаха обаждане къде са го приели, защото от 112 се опитаха, но отговориха, че такава информация им се отказва, шапка свалям и на екипа от Ковид отделението на болница Здраве!“

Бранимира Димитрова, от Фейсбук

Коментари