Спорт

Емил Грозданов влезе в осмицата на Европа

Написано от ПЗИНФО

Страхотен успех за състезателя по модерен петобой от СК“Шампион“ Емил Грозданов на Европейското първенство в Португалия за 17 и 19 годишни.

Емил се класира за финала с лични резултати в плуването на 200 св.стил 2.04.34 и комбинираната дисциплина 3 по 800 бягане с 3 стрелби.

Той влезе на финала с първи резултат, което още повече изостри апетита за добро класиране. След ден почивка отново с личен резултат на плуването 2.03.99 Емил Грозданов тръгна от 8 позиция на комбинираната дисциплина.

Въпреки силния личен резултат силите стигнаха за класиране на 7 място.

На първите четири места се класираха състезателите на Русия, а пети и шести са представители на Италия и Германия, с които пазарджишкият петобоец има равен брой точки.

Емил Грозданов получи квота за участие в Европейското след силното си представяне в Държавните първенства с две шампионски титли в неговата възраст и две вицешампионски в горната до 19 години,както и вице за младежи с петата дисциплина езда.

Днес Емил продължава участието си в европейското в горната възрастова група до 19 в четирибой-плуване,фехтовка и комбинирана 4 по 800 бягане с 4 стрелби.

Емил Грозданов е ученик в Спортно училище Пазарджик, а в средата на септември ще участва на Световното първенство в Александрия, Египет.

Коментари