Общество

Елена Фолева, консултант по проекта на Google -Дигитален гараж: Онлайн присъствието на българите не е за подценяване

Пазарджик

В Пазарджик ще се проведе безплатно обучение на тема "Изграждане на ефективно онлайн присъствие" от екипа на Гъгъл Дигитален гараж и SoftUni Digital. На това обучение можете да научите повече за основните принципи и средства на дигиталния маркетинг, които помагат на бизнеса. Обучението е подходящо за представителите на малкия и среден бизнес, както и за всички с интерес в областта.Семинарът в град Пазарджик ще се проведе с подкрепата на Община Пазарджик на : 19/09/2018 – 18:00 – 19:30 – ул. „Екзарх Йосиф“ 6, зала Устрем в Младежки дом
Входът е напълно БЕЗПЛАТЕН, но с предварително запазено място. Можете да се регистрирате на този адрес: 
https://learndigital.withgoogle.com/digitalengarazh/f2f

Повече за проекта научихме от Елена Фолева, която е един от Дигиталните консултанти по проекта на Google -Дигитален гараж

Елена, нека започнем от това какво е Дигитален гараж?

Програмата „Дигитален гараж“ е безплатна онлайн платформа за обучения за малки и средни компании, преподаватели, студенти и ученици в България. Дигитален гараж е one-stop shop, където потребителите могат да се възползват от безплатни уроци за разширяванае на своите дигитални познания и развитие на своите дигитални умения. Като те са разпределени в 26 теми, 106 уроци, повече от 10 часа, кратки видео уроци.

След преминаването на всички модули, завършилите ще получат сертификат от Google и IAB Europe.

А “ Дигитален гараж” в България е една кампания на Google Дигитален гараж в партньорство със SoftUni Digital https://digital.softuni.bg , която стартира през месец Май 2018г. И ще продължи до края на 2018г. Като целта ни е да обучим 15 000  души от малки и средни предприятия до края на годината. За целта 12 специално обучени от Google консултанти ще водят безплатни семинари и индивидуални обучения в повече от 37 града в България!  

Трейнърите ще се фокусират върху възможностите, които дигиталният свят предоставя и ще обучават представители и собственици на малки и средно големи фирми, както и всички желаещи да обогатят дигиталните си умения в използването на онлайн инструменти за растеж на тяхния бизнес.   

Какви знания и умения ще получат участниците в тези обучения?

Дигитален гараж предлага набор от уроци за основите на дигиталния маркетинг. Едни от темите, които ще засегнем са:Потребителска пътека при пазаруване онлайн, профил на потребителя, най-добрите практики за създаване на уебсайт, локална видимост, онлайн реклама, уеб анализ и социални медии.

Всъщност до колко е важно онлайн присъствието за малкия и среден бизнес?

Нека да запчна от там, че онлайн присъствието на българите не е за подценяване.  70% от хората в България използват интернет за лични цели, 55% от хората в България използват смартфон,  48% от хората в България, които използват интернет, пазаруват онлайн, 56% от хората в България, които използват интернет, сравняват услуги и продукти онлайн преди покупка.

Защо е много важно към днешна дата да бъдем онлайн? Защото клиентите ни са онлайн!

Нека уточним една важна подробност – каква е цената на курса? Наистина ли обучението е безплатно?

Дигитален гараж е създаден, за да помогне на хората безплатно да придобият дигитални умения. Да, обученията, консултациите и семинарите са безплатни.

А как нашите читатели могат да се свържат с Дигитален гараж?

Лесно и много удобно, на „ 2 клика разстояние“.

Регистрация за онлайн обучения можете да направите на официалната страница на Дигитален гараж.

За индивидуални консултации и семинари може да се запишете тук.

 

 

 

 

Коментари