Общество

Ела и подкрепи Живота!

Национално шествие в памет на жертвите на пътя

Пазарджик „Аз съм бъдещето! Не ме убивай!” Под този наслов утре Пазарджик ще се присъедини към Националното шествие в памет на жертвите на пътя. Целта на инициативата е да покаже, че всички ние сме съпричастни към войната на пътя, каза за ПЗИНФО координаторът за Пазарджик Гергана Николова от Движение на българските майки. „Това не е шествие на близките на загиналите, както много от вас си мислят. Това е шествие на всички здраво мислещи хора, които искат да останат живи и да отгледат децата си без страх.”, се казва в отпечатаните за инициативата брошури. Само през първите месеца на тази година по пътищата в страната са загинали 368 души, 17 от които деца. През последната седмица на август загиналите са 12.

 

Сборният пункт за Националното шествие в Пазарджик е в 18.00 часа пред сградата на Община Пазарджик. Оттам шествието ще премине по  ул. „Екзарх Йосиф”, пл. „К. Величков” (Тортата), по „Асен Златаров” до Колоната, през Градската градина до площада пред Полицията, където ще има спиране с флаш моб и поднасяне на цветя пред паметника на Христо Ботев. След това шествието ще се придвижи до Съдебната палата, където също е предвиден флаш моб. Маршрутът продължава по ул. „Хан Крум” и ул. „Екзарх Йосиф”, отново до Тортата.

От област Пазарджик към шествието се присъединява и Панагюрище, където също ще тръгне от Общината и ще стигне до лобното място на 6-годишния Петьо Гевечанов. Към Националното шествие се присъединяват още Стара Загора, Бургас, София, Пловдив, Търговище, Костенец, Симеоновград, Раднево, Плевен, Русе, Варна и Кърджали.

Коментари