Криминално

Екшън с блъсната патрулка, опит за бягство и „Ауди“, пълно с нелегални мигранти

Написано от ПЗИНФО

Панагюрище Патрулен автомобил попадна в екшън с опит бягство след удар по служебната кола, завършил с откриване на 10 нелегални мигранти във возилото-беглец. Инцидентът е станал тази сутрин на територията, обслужвана от РУ – Панагюрище, в участъка между село Попинци и град Панагюрище, съобщи говорителят на ОД МВР – Пазарджик Мирослав Стоянов. При извършване на обход от дежурен автопатрул униформените забелязали преминаващ лек автомобил „Ауди“ комби със сръбска регистрация, със затъмнени стъкла. Полицаите последвали „Ауди“-то незабавно, но то не спряло на подадената звукова и светлинна сигнализация. Малко по-късно униформените успели да го спрат при разклона за панагюрското село Баня.

Когато предприели проверка, водачът на лекия автомобил включил на задна скорост и блъснал служебната КИА, изскочил от колата си и побягнал към село Бъта. Униформените полицаи установили, че в „Ауди“-то се превозват 10 нелегални мигранти. Все още не е ясно откъде са влезли на територията на страната и каква е националността им.

Предприети са оперивно-издирвателни действия от дежурния автопатрулен екип, подпомогнат и от други служители на РУ – Панагюрище, довели малко по-късно до задържане на избягалия шофьор на територията на село Бъта. Той е сръбски гражданин и е задържан за срок от 24 часа в РУ – Панагюрище.

По служебния автомобил са нанесени материални щети, но няма пострадали полицейски служители. Няма пострадали и между мигрантите.

По случая ще бъде образувано досъдебно производство и ще бъде уведомена протуратурата.

Коментари