Спорт

Ексклузивно студио за проблемите пред волейбола в Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

Във връзка с нарастващите въпроси относно бъдещето на Хебър от клубът излъчиха 45 минутно студио в страницата си във Фейсбук, разказвайки за част от постиженията, социалния елемент на волейболния отбор и работата си в различните звена. На вашето внимание представяме хронологично резюме на събитията от последните седмици относно финансирането на Хебър от Община Пазарджик.

– Веднага след изборите, ръковдството, щаба и състезателите на клуба се срещнаха с новия кмет, Петър Куленски и неговия екип. На тази среща бе обсъдено състоянието на клуба, а г-н Куленски заяви преди всички, че възнамерява да помага и да запази високите цели на Хебър и занапред. 

– От клуба бяха проведени десетки срещи със спонсори, различни бизнеси и компании, целящи намирането на допълнително финансиране, което да облекчи общинската субсидия. Подобни разговори бяха водени и от хора от екипа на новия кмет в координация с ръковдството на Хебър. Няколко фирми проявяваха интерес да помагат във финансирането на клуба, а основно условие бе сигурност в лицето на Общината, което да подсигури бъдещето на волейболния клуб. 

– На 20-и ноември (понеделник), представители на Управителния съвет на Хебър представиха на г-н Петър Куленски оптимизиран бюджет и разпределение на финансирането. Кметът се съгласи на помощта и изиска съвместна пресконференция, на която това да бъде обявено. 

– На 28-и ноември, част от по-опитните състезатели на клуба и старши-треньорът на Хебър проведоха среща с г-н Куленски, за да получат повече яснота относно евентуалната подкрепа. На срещата г-н Куленски е отказал финансова подкрепа поне до месец февруари.

– На 29-и ноември, Президентът на БФВ, Любо Ганев, също направи среща с г-н Петър Куленски и Президента на Хебър, Александър Иванов. На срещата новият кмет на Пазарджик окончателно изрази становище, че поради лошото финансово състояние в Община Пазарджик клубът не може да разчита на подкрепа, която не може да бъде гарнатирана и занапред. 

Относно редица публикации в медии и социални мрежи, бихме искали да уточним и следното – Волейболен клуб Хебър не е частен клуб. Волейболен клуб Хебър е Сдружение с нестопанска цел в обществена полза, а Управителният съвет не разпределя печалба и не получава възнаграждения. Всички средства се използват единствено и само за целите на Сдружението.

Коментари