Култура

Екофорумът „Екоцентрика“ с акцент върху емоционалното и физическото здраве на човека

Пазарджик От 30 септември до 4 октомври 2016 година Младежки дом Пазарджик организира екофорум „Екоцентрика“, съобщава директорът Инна Царовска. Той е надградено продължение на „Кауза природа“. В третото издание форумът „Екоцентрика“ поставя в центъра на своите събития човешкия индивид – неговия природосъобразен начин на живот със средата, в която живее, културата на хранене, движението, като източник на здраве и всичко, свързано със здравословния начин на живот.

 

Целта е да бъде привлечено вниманието на младите хора към тези проблеми и въвличането им във фестивалните събития да им покаже възможностите да се погрижат за собствената си екология. С помощта на изкуството, кулинарията, демонстрации и забавни игри пред участниците ще се разкрие нов свят, който укрепва и възстановява емоционалното и физическо здраве на човека. В програмата са включени събития с партньори, доказани имена на национално и международно ниво в областите си.

ecocentrika_festФестивалната програма предлага:

Прахоляшка в черното кралство –  авторски спектакъл на Георги Тенев и Мануела Саркисян. Представлението е създадено като част от кампанията за енергийна революция на Грийнпийс България.

Красотата на музиката и природата – концерт на Школа по пиано към Младежки дом

bio-igri-atelieКакво се крие на остров Мадагаскар? – ателие по природни науки на Био игри, София

Флашмоб

Бонбониера – кулинарно ателие за здравословни бонбони в ОУ „Св. Климент Охридски“ с Бистра Иванова от Мулти Култи Колектив

Глобални номади – презентация на Land art

Мулти Култи Китчън: Сирия и Вегетариана – тематична културно-кулинарна вечер, която включва дегустация на традиционни храни и напитки.

ekocentrika1

Инсталация от отпадъчни материали в двора на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ с помощта на танцови и съвременни артисти.

Коментари