България Институции Политика

Екатерина Захариева предлага важна за общините от област Пазарджик промяна в проектобюджета за 2022

Написано от ПЗИНФО

Народният представител от Пазарджик Екатерина Захариева е внесла законопроект за изменение на проектобюджета за 2022 г. за финансиране на проекти в общините от Пазарджишка област.

„Въпреки сериозните инвестиции в инфраструктура през последните години, все още нуждите на общините в област Пазарджик са големи. Напълно неприемливо е капиталовите разходи за годината във всичките дванадесет общини в шестата по големина област да са само в размер на 8,6 млн. лв“, съобщи във Фейсбук профила си Захариева.

С настоящето предложение за част от общините са предлага увеличение на капиталовите разходи за проекти, важни за развитието на областта:

1. Пазарджик – за ремонт на улици, бордюри, тротоари – 3,2 млн. лв.
2. Белово за основен ремонт и реконструкция на помещенията за социален патронаж; ремонт и обновяване на читалищни сгради в кв. Малко Белово и селата Сестримо, Аканджиево и Момина клисура – общо 1,1 млн. лв.
3. Брацигово – реконструкция на водопроводната мрежа на с. Бяга – 2,4 млн. лв.
4. Велинград – проектиране и изграждане на нов водопровод и реконструкция на съществуващия от „Клептуза“ до шахта към ПСПВ Велинград – 2,4 млн. лв.
5. Лесичово – реконструкция и рехабилитация на част от вътрешната водопроводна мрежа на с. Боримечково, 942 500 лв.
6. Панагюрище – основен ремонт на поликлиниката и ремонт на Театър Дом – паметник – 2,2 млн. лв.
7. Пещера – подмяна на ВиК мрежа и асфалтиране на ул. “Симон Налбант” – 2 млн. лв.
8. Ракитово – изграждане на ВиК мрежа в града 9,6 млн. лв.
9. Септември – изграждане на пътна връзка с път I – 8 София – Пловдив и мостово съоръжение на отводнителен канал Семчин дере; реконструкция и благоустрояване на дворно място на ОДЗ “Червена шапчица” – 1,6 млн. лв.
10. Стрелча – реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа на четиринадесет броя улици с обща дължина 4305 м – 1,7 млн. лв.

„Всички предложени проекти са на ниво пълна готовност за реализация”, подчертава още народният представител от коалиция ГЕРБ-СДС.
Екатерина Захариева посочи още, че средства за увеличение на капиталовите разходи ще има от приходите от събрани косвени данъци, защото оценката на правителството за нивото на инфлация е силно подценена и по мнението на ЕК и БНБ.

Коментари