Общество

Еднодневната благотворителна акция в „ICE ROLLS & TASTY“ събра над 600 лв.

Написано от ПЗИНФО

Съвместната инициатива на Движението на българските майки и сладкарница „ICE ROLLS & TASTY“ – „Сладко изкушение“, събра сумата от 635 лева, които утре ще бъдат дарени дарим на ЦНСТДМ гр.Пазарджик и ще бъдат изразходвани за рехабилитация на децата с увреждания. Момичетата и момчетата ще получат и сладка почерпка за празника на детето – първи юни.

Идеята за тази инициатива идва от Ани и Краси Златареви – семейството, което притежава бутиковата сладкарница в центъра на Пазарджик. Двамата решават, че искат да помогнат на деца с увреждания. За целта обявяват, че 31 май- в навечерието на 1 юни-Деня на детето, ще дарят своя оборот за добра кауза. Избират за свой партньор Движението на българските майки в Пазарджик. От там приемат идеята и решават събраните средства да бъдат насочени към техния проект „Спорт за здраве”.

Така днес през целия ден всеки клиент можеше да си закупи сладко изкушение или да дари средства в нарочна кутия. А вкусна храна имаше в изобилие, не само от асортимента на сладкарницата, но и приготвени вкусотии от сръчни майки в Движението.

Въпреки дъжда и по-малкото хора навън,  акцията събра 635 лева. Те ще бъдат използвани за посещения на плувен басейн и Дневен център в Пловдив, където децата с увреждания ще имат контакт с понита и коне, с цел рехабилитация.

А Ани и Краси обещават това да първата от много други благородни инициативи.

 

Коментари