Спорт

Единайсет медала за „Шампион“ от Държавното в Баня

Пазарджик, Стрелча, Баня При много силна конкуренция, с участието на всички триатлонски клубове от страната и над 250 участници,  гр. Баня за ХХV път беше домакин на Държавното първенство по акватлон. СК „Шампион” участва с 45 деца – почти всичките си картотекирани състезатели от школите в Пазарджик и Стрелча.

 

Златен медалист в групата си отново е Велизар Велизаров, с време по-добро и от това на мъжете. Дистанцията му е внушителните 2500 м бягане-1000 м плуване-2500 м бягане. Йордан Гюров е пети. Златен медал в група 1 спечелиха и Маурисио Папазов и Цветелина Начева. С втори златен медал за сезона си закичи и Теодора Маринова (9 г.). Сребърни отличия печелят Христо Георгиев, Йоана Бабачева и Ивайла Цветкова, а бронзови Никол Бечева, Михаела Зонова, Любов Чалъкова и Рая Христоскова. Момичетата в група до 9 и до 11 години окупират изцяло почетната стълбичка. Отличен дебют, макар и извън тройката, правят и малките момчета. 8-годишната Ивайла Цветкова пък е първият медалист – сребърен, от Държавно първенство от школата на клуба от гр. Стрелча. Ръководството на клуба изказват похвала и на другите състезатели от Стрелча – Лалка Димитрова, Габриела Маринова, Радослав Джунов, Деница Маджарова, Петър Маслев, Христо Петров, Нешко Такучев, Цветелина Миленова и Гаврил Христосков.

Следващата седмица в румънския грод Олимп ще се проведе Балканиада по триатлон, в която СК „Шампион” ще участва с 11 състезатели, на възраст от 13 до 18 години.

Коментари