Общество

Д-р Цветелина Спиридонова към абитуриентите на Езиковата гимназия: Пожелавам Ви смирение, но никога примирение!

Написано от ПЗИНФО
Д-р Цветелина Спиридонова, д.м.,изпълнителен директор на лечебни заведения „Хигия“ връчи, за трета поредна година, ежегодната финансова награда в памет и на името на проф. д-р Стайко Спиридонов – историческа личност в здравеопазването.
Тя е за учител и изявени ученици в езикова гимназия „Бертолт Брехт“ – училище с традиции към образованието и възпитанието на поколения българи.
Официалната церемония по връчването на наградата се състоя днес – в деня на официалното изпращане на зрелостниците в елитната гимназия. Носители на наградата на името на проф. Спиридонов станаха г-жа Весела Топалова, учител по „Български език и литература“- в категория „Най-строг и дисциплиниращ учител“, Петър Найденов от 12-ти „Д“ клас – в категория „Най-инакомислещ, интерес и забавен съученик“ и Кристиян Павлов от 12-ти „Ж“- в категория „Лидер сред съучениците“.
„Уважаеми зрелостници, погледнете на ляво до вас, а след това погледнете на дясно до вас. Знаете ли какво видяхте?“, обърна се към 12-токласниците д-р Цветелина Спиридонова. „Видяхте един успял човек. От тук нататък вие ще вървите нагоре. И вие ще сте в основата на еволюцията на нашето общество. Пожелавам Ви смирение, но никога примирение“, каза в словото си пред зрелостниците изпълнителният директор на лечебни заведения „Хигия“.
Въздействащата и емоционална реч на д-р Цветелина Спиридонова пред випуск 2024 г. в ЕГ „Бертолт Брехт“, чиито възпитаник е и самата тя, можете да чуете във видеото по-долу:

Коментари